Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linzenbowl met burnt broccoli, wortel, harissadressing en pompoenpitjes

Vegan

  • Totale tijd minuten
Wk 29 VGN Linzenbowl met burnt broccoli bataat harissadressing en pompoenpitjes

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram dupuislinzen
  • 2 stuks broccoli
  • 400 gram wortel
  • 2 stuks puntpaprika
  • 4 tl harissapoeder
  • 30 gram pompoenpitten
  • 4 stuks baby romaine sla

In Huis

  • 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook (in de schil)
  • 2 teen knoflook (geperst)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el vegan mayonaise
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl agavesiroop
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de linzen af en zet op in ruim water met het bouillonblokje. Kook zachtjes in 25-30 minuten gaar (dit hangt sterk af van de linzen, kan per oogstmoment en dus per zakje verschillen!). Ze mogen nog een beetje bite hebben.
  3. Snij de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Hou de steel apart. Meng de broccoliroosjes met olie, de knoflook (in de schil), peper en zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat 15-20 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruin-geblakerd zijn.
  4. Schil intussen de wortel en snij in dunne halve maantjes. Bak de wortel en stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan. Snij de puntpaprika in halve maantjes. Voeg bij de groenten en pers de knoflook erbij. Bak ca. 10 min op zacht vuur. De groenten mogen nog een beetje een bite hebben.
  5. Maak een dressing van de harissapoeder, sojasaus, wijnazijn, vegan mayonaise, olijfolie extra vierge en agavesiroop. Druk de inmiddels gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng erdoor. Breng op smaak met peper (proef goed of het naar smaak is, de ene sojasaus is zouter dan de andere).
  6. Rooster de pompoenpitjes zachtjes in een droog koekenpannetje knapperig.
  7. Giet de linzen af en meng met de broccoliroosjes door de groenten.
  8. Snij de sla in reepjes. Meng voorzichtig door de groenten en linzen. Serveer de linzen-broccoli in kommetjes of diepe borden, laat iedereen royaal harissadressing erover scheppen (of meng alles zelf in een grote schaal) en garneer met de pompoenpitjes.