Linzenbowl met burnt broccoli, tahindressing en een eitje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram Dupuis linzen
- 2 stronk broccoli
- 200 gram peen
- 2 stuks puntpaprika
- 4 stuks eieren
- 3 el tahin
- 2 kropje little gem
In Huis
- 1 blokje groentebouillon
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook in de schil
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 el sojasaus
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 tl honing
- 0.5 tl chilivlokjes
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet water op voor de eieren.
- Spoel de linzen af en zet op in ruim water met het bouillonblokje. Kook zachtjes in 20-25 minuten gaar. Giet af.
- Snij de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Bewaar de steel, meng alleen de roosjes met olie, een teentje knoflook (in de schil), peper en zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 20 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruinverbrand zijn.
- Schil de peen en snij in blokjes van 0,5 cm. Bak de peen en stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan.
- Snij de paprika in halve maantjes. Voeg bij de groenten en pers de knoflook erbij. Bak ca. 10 min op zacht vuur. Het mag nog een beetje een bite hebben.
- Kook de eitjes halfhard in 7 minuten.
- Maak een dressing van de tahin, sojasaus, citroensap, olijfolie extra vierge, honing en chilivlokjes. Druk de knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng erdoor. Breng op smaak met peper. Proef goed of het naar smaak is. De ene sojasaus is zouter dan de andere. Als de dressing te dik blijft, voeg dan een eetlepel water toe.
- Snij de little gem in dunne reepjes. Meng voorzichtig met de groenten en linzen.
- Laat de eitjes schrikken, pel en halveer.
- Serveer de linzen-broccoli in kommetjes of diepe borden, leg de eitjes erop en laat iedereen royaal tahindressing erover scheppen.
- Goed om te weten: In het bakje tahin zit 2 el voor 4p. Voor 2p de helft.
- Bestrooi met wat sesamzaadjes of zonnebloempitjes als je dat in huis hebt.