Linzenbowl met bataat, bloemkool, kruidenvinaigrette en pecannoten
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram dupuislinzen
- 500 gram bataat
- 1 stuks bloemkool
- 1 stuks koolrabi
- 1 stuks rode ui
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks citroenrasp
- 2 el citroensap
- 15 gram peterselie
- 2 el dragon
- 12 stuks salieblaadjes
- 120 gram pecannoten
In Huis
- 1 blokje groentenbouillon
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 0.5 tl zout
- 6 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200-220 graden.
- Zet de linzen op in voldoende water met een bouillonblokje. Kook gaar in ca. 30 minuten gaar en giet af.
- Schil de bataat of schrob schoon. Snij in blokjes van 2 cm. Maak roosjes van de bloemkool en snij de stelen in stukjes. Schil de koolrabi goed, met name de onderkant en snij in dunne parten. Snij de rode ui in partjes.
- Leg alles samen op één of twee met bakpapier beklede bakplaten en besprenkel rijkelijk met olijfolie, zout en royaal peper. Hussel goed door elkaar. Bak de groenten ca. 25 minuten in de oven.
- Zet een wekker op 10 minuten en leg de tomaatjes ertussen met wat olie en zout.
- Pers de knoflook in een kommetje en druk het zout er doorheen met een lepeltje. Rasp de citroen en pers het sap. Voeg toe samen met de olijfolie extra vierge en peper. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) en de blaadjes dragon fijn. Doe de kruiden en dressing in een grote kom en roer de afgegoten linzen erdoorheen. Breng op smaak met peper.
- Maak een laagje olie goed heet in een klein koekenpannetje. Bak een aantal blaadjes salie per persoon knapperig. Leg de blaadjes even op een keukenpapiertje.
- Giet een beetje overtollige olie weg en bak dan de pecannoten knapperig. Bestrooi met een klein (!) beetje zout.
- Meng de bataat en bloemkool als ze gaar zijn door de linzen. Garneer met de pecannoten en de blaadjes salie en besprenkel met nog wat olijfolie extra vierge.