Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linzenbolognese met overjarige kaas en venkelsla

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Linzenbolognese met kaas en fris venkel-roodlofslaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 3 stengels bleekselderij
  • 300 gram peen
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el oregano
  • 6 tomaten
  • 80 gram overjarige kaas
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • 140 gram Dupuis linzen
  • 30 gram boter
  • olijfolie om te bakken
  • naar smaak citroensap (uit flesje)
  • 2 teen knoflook
  • 200 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 ml melk
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 1 blikje tomatenpuree
icon package

Recept stappen

  1. Zet de linzen op in niet gezouten water en kook gaar in 20 minuten.
  2. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  3. Snij de bleekselderij en peen in blokjes. Snipper de ui. Verhit de boter met olijfolie op laag vuur. Voeg de ui, peen, bleekselderij en wat zout toe en laat zachtjes 15 min fruiten. Het mag een beetje bruin worden.
  4. Halveer de venkel, snij in dunne plakjes en leg op een schaal. Halveer de cherrytomaatjes en leg erbij. Besprenkel met citroensap en zet even weg.
  5. Hak de knoflook en oreganoblaadjes fijn. Voeg bij het ui-mengsel* samen met de laurier en fruit even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
  6. Snij de tomaten in stukjes en voeg bij de peen en ui samen met het kokend water en bouillonblokje. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook.
  7. Zet een pan water op voor de spaghetti.
  8. Giet de linzen af als ze (bijna) gaar zijn en voeg bij de tomatensaus, samen met de melk. Laat nog 10-15 minuten zachtjes stoven en wat inkoken.
  9. Rasp de overjarige kaas en hak de peterselie fijn.
  10. Kook de spaghetti al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
  11. Maak de venkelsalade af met olijfolie extra vierge en peper en zout.
  12. Serveer de linzen-tomatensaus, met de spaghetti en de venkelsalade en garneer met de peterselie en de overjarige kaas.
  13. *lus de ui af met een scheut rode wijn als je dat in huis hebt.