Linzen-salade met bospeen en geroosterde boleten met kruidenyoghurt
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bos bospeen
- 2 stuks boleten
- 2 stengels bleekselderij
- 1 stuks venkel
In Huis
- 240 gram linzen
- olie om te bakken
- 5 gram dille
- 10 gram koriander
- 1 mespunt kaneel
- 300 gram (vegan) yoghurt
- scheut olijfolie extra vierge (voor saus)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl zout
- 2 tl mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 5 el olijfolie extra vierge (voor de vinaigrette)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor 220 graden.
- Spoel de linzen af en zet op in ruim water. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de peentjes en laat 2 cm van het groen aan de wortel zitten. (vraag om hulp). Meng met olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Snij de boleten in plakjes van 0,5 cm. Besprenkel met olie, peper en zout en leg naast de worteltjes in de oven.
- Maak de saus. Hak de dille en koriander fijn. Meng met een snuf kaneel door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie extra vierge. Zet weg.
- Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes en de venkel in kleine stukjes. Fruit zachtjes ca. 5 minuten in wat olie in een koekenpan.
- Maak de vinaigrette in een grote kom. Pers de knoflook. Meng met het zout (ja, echt 1 tl bij 4p !), de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie extra vierge.
- Giet de linzen af als ze gaar zijn. Meng de linzen, bleekselderij en venkel door de vinaigrette.
- Serveer de linzensalade met de geroosterde bospeen en boleet. Maak af met de yoghurtsaus.