Linzen pie met kruidige bietensoep en lof-peen slaatje
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 800 gram rode bieten
- 1 stuks steranijs
- 4 stuks linzen pie
- 2 stronkje lof
- 1 stuks peen
- 15 gram peterselie
- 10 gram bieslook
- schepje yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 800 ml water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 2 tl mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- kneep citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
- Snipper de rode ui en fruit zachtjes in een soeppan met dikke bodem in wat olie.
- Schil de bieten en snij in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui samen met de aangegeven hoeveelheid kokend water, bouillonblokje(s) en steranijs. Kook afgedekt in 25-30 minuten gaar.
- Haal de pie’s uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de oven.
- Maak in een slakom een dressing van de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het hart van de lof en snij in halve ringetjes. Rasp de peen. Meng door de dressing. Hak de peterselie en bieslook fijn. Bewaar een beetje ter garnering van de soep, meng de rest door de salade.
- Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is naar je smaak. Breng op smaak met peper en een flinke kneep citroensap (mag uit een flesje) als tegenhanger voor het zoet. Garneer met de fijngehakte bieslook, peterselie en een schepje yoghurt. Serveer met de salade en de pie’s.