Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linzen met wortelgroenten, knoflook-vinaigrette, een eitje en gerookte kip

Kip

  • Totale tijd minuten
Linzen met wortelgroenten, knoflook-vinaigrette, een eitje en gerookte kip | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 280 gram Dupuis linzen
  • 250 gram peen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 300 gram gerookte kippendij
  • 4 stuks eieren
  • 1 stuks witlof
  • 2 kropje little gem
  • 10 gram bieslook

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen(tjes) knoflook
  • 1 tl zout
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Zet de linzen op in heet water en breng aan de kook. Laat afgedekt ca. 25 minuten gaarkoken.
  2. Schil de peen en de wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van max 1 cm. Verwarm olie in een wok en bak op middelhoog vuur, schep af en toe om.
  3. Zet een pan (koud) water op voor de eitjes. Leg het pakje gerookte kippendij erin zodat die langzaam op kan warmen. Let op, als het water bijna kookt gaat de kip eruit en gaan de eitjes erin (zie stap 5).
  4. Maak intussen de knoflook-vinaigrette. Pers de knoflook in een schaaltje. Druk de aangegeven hoeveelheid zout er met een lepeltje door. Meng de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en mosterd erdoor. Breng op smaak met peper.
  5. Haal het pakje kip uit de pan als het water kookt en kook de eitjes zoals gewenst - wij adviseren ca. 7 minuten koken voor een medium gekookt eitje.
  6. Check of de peen en wortelpeterselie beetgaar zijn en doe in een grote schaal.
  7. Giet de linzen af als ze gaar zijn. Voeg bij de warme groenten samen met de knoflook-vinaigrette. Verwijder het hart van de witlof en little gem sla. Snij in dunne reepjes en schep erdoor.
  8. Pel de eitjes en halveer (of laat iedereen het aan tafel zelf doen). Haal de kip uit de verpakking. Hak de bieslook fijn.
  9. Serveer de linzen met de kip en een eitje per persoon. Bestrooi rijkelijk met de bieslook.