Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linzen met knoflook-vinaigrette, avocado, pijnboompitten, ovengroenten en roodlof

Vegan

  • Totale tijd minuten
Linzen met knoflook vinaigrette avocado pijnboompitten ovengroenten en roodlof | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram oranje bataat
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 200 gram peen
  • 200 gram groene linzen
  • 150 gram bleekselderijhart
  • 3 el peterselie
  • 2 el bieslook
  • 2 stronkje roodlof
  • 2 stuks little gem
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 stuks avocado

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • 0.5 tl zout
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de bataat, wortelpeterselie en peen. Snij in blokjes van ca. 1-2 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Spoel de linzen af en zet op in ruim water met zout. Kook zachtjes in 20-25 minuten gaar.
  4. Maak de knoflook-vinaigrette. Pers de knoflook in een schaaltje. Druk de aangegeven hoeveelheid zout er met een lepeltje door. Meng de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn en mosterd erdoor. Breng op smaak met peper.
  5. Snij het hart van de bleekselderij (het lichtgroene binnenste deel) in dunne plakjes. Hak de kruiden fijn (incl. dunne steeltjes).
  6. Verwijder het hart van de roodlof en little gem. Snij in reepjes. Maak aan met een goede scheut olijfolie extra vierge.
  7. Rooster de pijnboompitjes zachtjes in een droge koekenpan tot goudbruin.
  8. Giet de linzen af. Meng de knoflook-vinaigrette, kruiden en bleekselderijhart door de warme linzen. Schep de ovengroenten erdoor.
  9. Snij de avocado in plakjes.
  10. Serveer de aangemaakte groenten-linzenmix met de avocado, little gem, roodlof en pijnboompitten.