Linzen curry pie met preisoep en spitskoolsalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Prei
- 300 g Aardappelen kruimig
- 4 stuk(s) Linzen curry pie
- 1 stuk(s) Spitskool
- 50 ml Creme fraiche
- 1 stuk(s) Appel
In Huis
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- 40 g Boter
- 5 el Mayonaise
- 3 tl Mosterd
- 1 el Honing
- 1 tl Korianderpoeder
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Zet pan op met 1.5 liter water met 2 bouillonblokjes breng aan de kook.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de stugge en lelijke buitenste bladeren van de prei. Snij de preien in ringetjes en was ze heel goed. Schil en snij hierna de aardappelen in kleine blokjes.
- Smelt de boter in een grote pan (met deksel). Voeg de prei toe en laat hem in ca. 5 minuten zacht worden.
- Voeg dan de aardappelblokjes toe en roerbak even zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur in 25 minuten garen in de bouillon.
- Verwarm terwijl de soep op staat de pie door hem ca. 10 minuten (zonder aluminimum bakje!) in de oven te zetten.
- Maak in de tussentijd de spitskoolsalade. Meng de mayonaise, crème fraîche, mosterd, honing, korianderpoeder en 1 eetlepel water tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder de harde witte kern uit de kool. Snij de kool in dunne sliertjes.
- Was de appel, snij hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snij het daarna in lucifertjes. Schep door de dressing. Doe de kool erbij en schep goed om.
- Zet de staafmixer nog even in de soep tot hij lekker dik en romig is. Dien op met de pie en de salade. Je kan ook nog een el mosterd door de soep roeren, als je dat lekker lijkt.
- Tip voor de andere helft van de spitskool: snij het in grote stukken en smoor in wat boter met een teentje knoflook, maak het af met een kneepje citroensap. Heerlijk als bijgerecht!