Linguine met zure room en citroen en romanesco met zwarte peper en sesamzaad
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Romanesco bloemkool
- 10 stengel(s) Bieslook
- 125 ml Zure room
In Huis
- 400 g Linguine
- 3 el Olijfolie
- 1 teen Knoflook
- 1 el Sesamzaad
- 1 tl Zwarte peper
- 1 stuk(s) Citroen
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Verdeel de romanesco in roosjes en kook ze ongeveer 6 minuten in gezouten water, totdat ze beetgaar zijn.
- 2. Spoel af onder koud stromend water om nagaren te voorkomen. Laat ze uitlekken in een vergiet.
- 3. Bereid de linguine volgens gebruiksaanwijzing.
- 4. Verhit de olie en snij de knoflook in de lengte in vieren. Bak de knoflook, het sesamzaad en de zwarte peper zachtjes totdat het lekker gaat ruiken. Draai het vuur uit zodra de sesam begint te verkleuren.
- 5. Roerbak de romanesco-roosjes kort in de geurige olie totdat ze warm zijn. Hou warm.
- 6. Rasp 1 theelepel van de schil van de citroen en snij de bieslook fijn. Roer beiden door de zure room. Breng op smaak met peper en zout en roer door de warme linguine. Serveer met de kruidige romanesco ernaast.