Linguine met kalfsgehaktballetjes in roomkappertjessaus
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g kalfsgehakt
- 1 ui
In Huis
- 1 teentje knoflook
- 15 gram peterselie
- 2 el olijfolie
- 2 ansjovisjes
- 250 ml room
- 2 el kappertjes
- 400 gram linguine
- parmezaanse kaas naar smaak
Recept stappen
- Doe het gehakt in een schaal. Hak de peterselie en doe (op 1 eetlepel na) bij het gehakt. Pers de knoflook uit boven de schaal. Meng en breng op smaak met peper en zout. Draai er kleine balletjes van.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de balletjes om en om mooi bruin. Haal ze uit de olie en zet apart.
- Bak de ansjovis in het overgebleven vet tot ze uit elkaar vallen. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig wordt.
- Voeg de gehaktballetjes weer toe en schenk de room er bij. Laat zachtjes inkoken tot een lekkere roomsaus.
- Voeg op het laatste moment de kappertjes toe.
- Kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing al dente. Giet af en schep door de roomsaus.
- Bestrooi met wat gehakte peterselie en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.