Linguine met een tomaten-burratasaus
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 bol(len) Burrata
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 el Olijfolie (extra vierge)
- 800 g Gepelde tomaten
- 2 takje(s) Basilicum
- 400 g Linguine
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook zachtjes aan. Voeg dan de gepelde tomaten en de basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes, zonder deksel, inkoken tot een mooie tomatensaus.
- 2. Scheur de burrata in stukken en leg netjes in de tomatensaus. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten doorwarmen.
- 3. Kook in de tussentijd de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente. Giet de pasta af. Strooi wat verse basilicum over de saus. Serveer de linguine met de saus. Zorg dat iedereen wat stukjes burrata mee kan scheppen over de linguine.