Linguine met courgette, gekleurde tomaatjes en basilicum
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Uien
- 4 takje(s) Basilicum
- 8 stuk(s) Gekleurde tomaten
- 500 g Courgette
In Huis
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Gedroogde chilipeper
- 300 g Linguine
- 25 g Boter
Recept stappen
- 1. Snipper de ui en hak de basilicum fijn. Snij de tomaten in vieren. Snij de courgette in halve maantjes van een halve cm dikte.
- 2. Verhit de olijfolie in een koekenpan met een dikke bodem en bak de ui glazig. Voeg ui toe en bak zachtjes aan. Knijp er de knoflook bovenuit en bak 30 seconden mee. Voeg de courgette en chilipeper toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Schep de tomaten en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit. De tomaten mogen hard blijven.
- 3. Kook de linguine al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Roer er de boter door. Schep het courgettemengsel door de pasta en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.
- <br>Tip: ook lekker met wat stukjes gebakken kippendijenvlees.