Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linguine met courgette, gekleurde tomaatjes en basilicum

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Uien
  • 4 takje(s) Basilicum
  • 8 stuk(s) Gekleurde tomaten
  • 500 g Courgette

In Huis

  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Gedroogde chilipeper
  • 300 g Linguine
  • 25 g Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en hak de basilicum fijn. Snij de tomaten in vieren. Snij de courgette in halve maantjes van een halve cm dikte.
  2. 2. Verhit de olijfolie in een koekenpan met een dikke bodem en bak de ui glazig. Voeg ui toe en bak zachtjes aan. Knijp er de knoflook bovenuit en bak 30 seconden mee. Voeg de courgette en chilipeper toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Schep de tomaten en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit. De tomaten mogen hard blijven.
  3. 3. Kook de linguine al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Roer er de boter door. Schep het courgettemengsel door de pasta en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.
  4. <br>Tip: ook lekker met wat stukjes gebakken kippendijenvlees.