Linguine met citroenricotta en pikante gambas
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Uien
- 12 stuk(s) Grote garnalen
- 2 takje(s) Basilicum
In Huis
- 400 g Linguine
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 snufje(s) Gedroogde chilipeper
- 50 ml Droge witte wijn
- 200 g Ricotta
- 2 el Citroensap
- 2 tl Citroenrasp
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
- 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan totdat de ui zacht wordt. Voeg de garnalen toe en schep om. Schenk de wijn en het citroensap bij. Laat even pruttelen totdat de garnalen roze zijn en zet dan het vuur uit.
- 3. Roer de citroenrasp door de ricotta. Giet de pasta af en schep de ricotta door de hete pasta. Breng op smaak met peper en zout.
- 4. Schep de garnalen erdoor en bestrooi met wat basilicumblad en geraspte citroen.