Limoenblad curry met veel groenten, PLNT kip, lente-ui en cashew
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks ui
- 1 stuks koolrabi
- 300 gram (ca.) peen
- 1 stuks paprika
- 4 stuks lente-ui
- 1 bakje currymix limoenbald
- 100 gram tomatenpuree
- 400 ml kokosmelk
- 2 bakje PLNT kipstukjes
- 1 stuks paksoi
- 80 gram cashewnoten gebrand ongezouten
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 200 ml water
- 0.5 blokje (voor ml) groentebouillon
- 1 tl kerriepoeder
Recept stappen
- Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml heet water pp. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook in ca. 20 minuten gaar.
- Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare hapjespan of wok. Schil de koolrabi (de onderkant goed) en snij in blokjes van ca. 0.5 cm en voeg bij de ui. Schil de peen en snij in halve maantjes. Bak mee een paar minuten verder. Voeg als de ui glazig is wat zout toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe.
- Snij alvast de paprika in kleine stukjes, het wit van de lenteui in stukken van 3 cm en het groen in ringetjes.
- Voeg de currymix bij de ui en peen en schep een paar keer om. Voeg de paprika en de stukken lente-ui-wit toe en bak nog even mee. Maak een ruimte in het midden vrij en bak de tomatenpuree een minuutje mee. Voeg de kokosmelk, het water en bouillonblokje toe. Dek af en laat zachtjes ca. 5 minuten sudderen.
- Bak intussen de PLNT kipstukjes in voldoende olie in een koekenpan bruin en knapperig. Bestrooi als ze bruin zijn met peper en kerriepoeder en schep nog een paar keer om.
- Snij de paksoi stengels in stukjes en het blad in repen. Voeg vlak voordat je aan tafel gaat bij de curry en laat heel even slinken. Serveer direct met de rijst, de PLNT stukjes en garneer met de lente-ui ringetjes en de cashewnoten.
- Goed om te weten: in het bakje specerijen voor 4p zit: 1 tl komijn-, gember, koriander-, en kurkumapoeder, 0,25 tl chilipoeder, 1 tl mosterdzaad, 4 kardemompeulen en 4 limoenblaadjes. In het bakje voor 2p de helft.