Libanese lams-kalfsgehaktballetjes in yoghurtsaus met pitabrood en ovengroenten
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram Frieslander kruimige aardappels
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks courgette
- 400 gram lams-kalfsgehakt Libanees gekruid
- 500 gram Griekse yoghurt
- ter garnering koriander en dille
- 4 stuks volkoren pita
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el bloem
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Snij de aubergine in de lengte in vieren en dan in plakjes van ca. 2 cm. Doe hetzelfde met de courgette. Leg alles samen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel rijkelijk met olie, zout en peper. Bak in 25-30 min gaar en schep tussentijds om.
- Draai 3 balletjes p.p. van het Libanese gehakt. Het gehakt is al gezouten!
- Verwarm olie in een braad- of hapjespan. Bak de balletjes rondom bruin en haal ze uit de pan. Doe de yoghurt (en indien van de toepassing de ricotta) in de pan, roer de bloem erdoor met een garde en laat ca. 5 min zachtjes sudderen. Roer af en toe. Doe de balletjes terug in de pan en laat nog ca. 5 min afgedekt sudderen.
- Hak de koriander en dille grof (zie tip).
- Haal de groenten uit de oven en draai naar de grillstand. Snij de pitabroodjes in repen en bak af onder de grill (of gebruik de broodrooster).
- Check de yoghurtsaus op peper en zout. Garneer met de dille en koriander. Als je wat komijnzaadjes in huis hebt is dat ook leuk!
- Serveer de Libanese gehaktballetjes in yoghurtsaus met de ovengroenten en aardappels en het pitabrood om te dippen.
- Goed om te weten: het gehakt is gekruid met komijn, kardemom, dille, uitjes en zout.
- Een fijn gesneden rood uitje is ook lekker ter garnering van de balletjes in yoghurtsaus. Hele dunne ringen bijvoorbeeld.