Libanese lams-kalfsgehaktballetjes in yoghurtsaus met ovengroenten en brood
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks courgette
- 400 gram lams-kalfsgehakt Libanees gekruid
- 500 gram Griekse yoghurt
- ter garnering koriander en dille
- 1 stuks pain gris
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el bloem
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de aubergine in de lengte in vieren en dan in plakjes van ca. 2 cm. Doe hetzelfde met de courgette. Leg samen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel rijkelijk met olie, zout en peper. Bak in 25-30 min gaar en schep tussentijds om.
- Draai 3 balletjes p.p. van het Libanese gehakt. Het gehakt is al gezouten!
- Verwarm olie in een braad- of hapjespan. Bak de balletjes rondom bruin en haal ze uit de pan. Doe de yoghurt in de pan, roer de bloem erdoor met een garde en laat ca. 5 min zachtjes sudderen. Roer af en toe. Doe de balletjes terug in de pan en laat nog ca. 5 min afgedekt sudderen.
- Hak de koriander en dille grof (zie tip).
- Haal de groenten uit de oven en draai naar de grillstand. Bak het brood in 8-10 minuten af.
- Check de yoghurtsaus op peper en zout. Garneer met de dille en koriander. Als je wat komijnzaadjes in huis hebt is dat ook leuk!
- Serveer de Libanese gehaktballetjes in yoghurtsaus met de ovengroenten en het brood om te dippen.
- Goed om te weten: het gehakt is gekruid met komijn, kardemom, dille, uitjes en zout.
- Een fijn gesneden rood uitje is ook lekker ter garnering van de balletjes in yoghurtsaus. Hele dunne ringen bijvoorbeeld.