Libanese gehaktballetjes met Zhoug en couscous
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 takje(s) verse peterselie
- 2 stuk(s) sjalot
- 400 g gehakt, half om half
- 2 teen(tjes) knoflook
In Huis
- 5 stuk(s) rode peper
- 200 g couscous
- 1 tl kaneel
- 1 tl piment
- 4 el olijfolie
- 1 el koriander
- snufje(s) komijnpoeder
- snufje(s) kardemompoeder
- 1 tl suiker
- snufje(s) kruidnagelpoeder
- 1 el water
- citroensap (uit flesje)
- olijfolie om te bakken
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Maak het gehakt. Pers 1 teen knoflook, hak de peterselie fijn en hak een kleine rode ui zeer fijn. Meng dit samen met de kaneel, piment, 2 el olijfolie door het gehakt. Maak op smaak met peper en zout. Maak er dan kleine gehaktballetjes van, plm ter grootte van een golfbal. Zet 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.
- Maak in de tussentijd de Zhoug. Hak de andere teen knoflook fijn en doe met de koriander, rode peper, 2 el olijfolie, komijnpoeder, kardemompoeder. suiker, kruidnagelpoeder, 1 el water, wat citroensap en zout in de keukenmachine. Meng tot een grove pasta.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes om en om bruin en gaar in ca. 20 minuten.
- Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng met wat olijfolie en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de couscous met de gehaktballetjes en de Zhoug.
- <br>Tip: geen tijd voor of zin in Zhoug, vervang de Zhoug dan door pesto!