Libanese aardappel-spinaziesalade met gebakken skreifilet en kappertjesjus
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 1 stuks venkel
- 300 gram cherrytomaatjes
- 1 tl sinaasappelrasp
- 2 el sinaasappelsap
- 3 el koriander
- 200 gram spinazie
- 4 stuks skreifilets
- 2 el kappertjes
In Huis
- 1 teentje knoflook
- naar smaak chilivlokken
- naar smaak olijfolie extra vierge
- om te bakken boter
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Kook, vanaf dat het water kookt, in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en zet weg.
- Zet een pan met een laagje water met zout op voor de venkel.
- Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in plakken. Blancheer de venkel 3 min (zie tip). Spoel kort koud af en laat uitlekken.
- Snij de tomaatjes in vieren, kleine exemplaren mogen doormidden. Doe in een grote slabak.
- Rasp de sinaasappelschil en pers het sap (let op, 2 el bij 4p) uit. Hak de koriander fijn en pers de knoflook. Doe de aardappels, spinazie en venkel voorzichtig bij de tomaatjes en maak aan met de sinaasappelrasp en -sap, geperste knoflook, koriander, chilivlokjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
- Dep de skreifilets droog met een keukenpapiertje en kruid met zout en peper. Verwarm een koekenpan met boter en bak de skrei ca. 6 minuten op de huid lekker bruin. Draai om en bak nog 2 minuten aan de andere kant. Bak de kappertjes even kort mee.
- Serveer de aardappelsalade met de skrei en de kappertjesjus.
- Je kunt de spinazie ook (gedeeltelijk) het laatste minuutje mee blancheren met de venkel i.p.v. rauw door de salade.