Libanese aardappel-spinaziesalade met gebakken halloemi en kappertjes
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 1 stuks venkel
- 300 gram cherrytomaatjes
- 1 tl sinaasappelrasp
- 1 el sinaasappelsap
- 3 el koriander
- 200 gram spinazie
- 2 pakjes halloemi
- 2 el kappertjes
In Huis
- 1 teentje knoflook
- om te bakken oljifolie
- naar smaak chilivlokken
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Kook, vanaf dat het water kookt, in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en zet weg.
- Zet een pan met een laagje water met zout op voor de venkel.
- Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in plakken. Blancheer de venkel 3 min (zie tip). Spoel kort koud af en laat uitlekken.
- Snij de tomaatjes in vieren, kleine exemplaren mogen doormidden. Doe in een grote slabak.
- Rasp de sinaasappelschil en pers het sap (let op, 2 el bij 4p) uit. Hak de koriander fijn en pers de knoflook. Doe de aardappels, spinazie en venkel voorzichtig bij de tomaatjes en maak aan met de sinaasappelrasp en -sap, geperste knoflook, koriander, chilivlokjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de halloemi in ca. 10 plakjes per blok. Verwarm olie in een koekenpan en bak de halloemi aan beide kanten bruin. Bak de kappertjes op het laatst even kort mee.
- Serveer de aardappelsalade met de halloemi en kappertjes.
- Je kunt de spinazie ook (gedeeltelijk) het laatste minuutje mee blancheren met de venkel i.p.v. rauw door de salade.