Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lenterisotto met zalm, soepasperges, venkel, prei, frisse kruiden en citroen

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Lenterisotto met zalm en asperge | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 stuks sjalot
  • 1 stuks venkel
  • 2 stuks prei
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 600 gram soepasperges
  • 1 stuks citroen
  • 1 bosje dille en bieslook
  • 200 gram spitskool
  • 400 gram zalmstukjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1200 ml kokend water
  • 2 blokje (let op!) groente- (of vis) bouillon
  • 2 teen knoflook
  • 2 el witte wijn(azijn)
  • 1 klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een afdekbare wok- of hapjes pan en fruit zachtjes. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dunne reepjes, voeg toe. Kerf de prei in de lengte in, spoel zand ertussenuit en snij in ringen. Voeg tot en bak zachtjes verder.
  2. Bereid de bouillon voor. Zet een pan met een laagje water op voor de asperges.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de groenten samen met de rijst. Schep om tot de korrels glazig zijn. Blus af met de witte wijn(azijn). Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
  4. Verwijder de onderste 2 à 3 cm van de asperges. Schil goed en snij in stukken van ca. 2 cm. Kook in ca. 6 minuten gaar. Giet af en hou apart.
  5. Rasp de citroen. Hak de dille en bieslook fijn.
  6. Snij de spitskool in dunne sliertjes. Roer door de rijst en gaar een paar minuten mee – voeg zo nodig nog een schepje bouillon toe.
  7. Dep de zalmstukjes droog met een keukenpapiertje en kruid met zout en peper. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur in 3-5 minuten bruin en net gaar
  8. Laat een klontje boter door de risotto smelten en breng op smaak met zout en peper, het citroenrasp en evt. een kneepje citroensap. Schep de aspergestukjes er voorzichtig door en serveer de zalm erbij. Garneer royaal met de verse kruiden.
  9. Let op! De meeste bouillonblokjes zijn voor 500 ml maar soms zijn ze ook voor 1 liter, dus twee keer zo sterk!