Lente salade met courgette, zwarte olijven, feta en broadbeans
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Beemster Valery aardappels
- 1.5 stuks courgette
- 100 gram bleekselderij
- 15 gram bieslook
- 2 stuks groene paprika
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 bakje zwarte olijven
- 100 gram (vegan) feta
- 1 krop (ca,) eikenbladsla
- 100 gram broad beans
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el mosterd
- 1 tl honing of ahornsiroop
- 6 el olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Was de Beemster Valery aardappels en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pannetje met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.
- Halveer de courgette en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Snij de bleekselderij in halve maantjes. Bak samen ca. 6 minuten in wat olie in een koekenpan. De courgette mag wat bite houden.
- Maak in een grote slakom een vinaigrette van de rode wijnazijn, mosterd, honing/ahornsiroop en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook erbij.
- Snij de paprika in dunne reepjes en halveer de tomaatjes. Doe bij de dressing in de slakom.
- Halveer de zwarte olijven en brokkel de (vegan) feta.
- Snij de sla in repen en scheur grof en was (met behulp van een slacentrifuge). Meng op het laatst voorzichtig door de paprika en tomaatjes, samen met de gebakken groenten.
- Serveer de salade samen met de zwarte olijven, (vegan) feta en broadbeans.