Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lente salade met courgette, zwarte olijven, feta en broadbeans

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Lente salade met courgette, zwarte olijven, (vegan) feta en broadbeans | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Beemster Valery aardappels
  • 1.5 stuks courgette
  • 100 gram bleekselderij
  • 15 gram bieslook
  • 2 stuks groene paprika
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje zwarte olijven
  • 100 gram (vegan) feta
  • 1 krop (ca,) eikenbladsla
  • 100 gram broad beans

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el mosterd
  • 1 tl honing of ahornsiroop
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Was de Beemster Valery aardappels en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pannetje met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.
  2. Halveer de courgette en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Snij de bleekselderij in halve maantjes. Bak samen ca. 6 minuten in wat olie in een koekenpan. De courgette mag wat bite houden.
  3. Maak in een grote slakom een vinaigrette van de rode wijnazijn, mosterd, honing/ahornsiroop en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook erbij.
  4. Snij de paprika in dunne reepjes en halveer de tomaatjes. Doe bij de dressing in de slakom.
  5. Halveer de zwarte olijven en brokkel de (vegan) feta.
  6. Snij de sla in repen en scheur grof en was (met behulp van een slacentrifuge). Meng op het laatst voorzichtig door de paprika en tomaatjes, samen met de gebakken groenten.
  7. Serveer de salade samen met de zwarte olijven, (vegan) feta en broadbeans.