Lauwwarme Tabouleh met bulgur en veel groenten, merguezworstjes en za'atar kruiden
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram peen
- 400 gram koolrabi (geraspt)
- 200 gram yaconwortel
- 4 stuks merguezworstjes
- 50 gram waterkers
In Huis
- 200 gram bulgur
- olijfolie om in te bakken
- 2 tl citroenrasp (optioneel)
- 3 el citroensap (mag uit flesje)
- 6 el olijfolie (extra vierge)
- 8 el krulpeterselie
- 6 tl Za'atar kruiden
Recept stappen
- Zet 50 gram bulgur pp op met 100ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
- Schil de peen en koolrabi en rasp met de grove rasp. Of snij in kleine blokjes als je dat makkelijker/lekkerder vindt.
- Schil de yacon (met de zwarte modderige schil) en snij in hele kleine blokjes (max 0.5cm).
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de merguez worstjes zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
- Maak een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
- Giet de bulgur af als die gaar is, laat ietsje afkoelen en meng bij de groenten samen met de za-atar kruiden.
- Verdeel de waterkers op een schaal en verspreid daarover de tabouleh. Serveer met de worstjes.
- Bewaar eventueel overgebleven tabouleh voor lunch de volgende dag.