Lauwwarme salade van Zeeuwse Vlegel en winterpostelein
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Zeeuwse vlegel
- 2 bakje(s) Kastanje champignons
- 2 stuk(s) Sjalot
- 1 zakje(s) Winterpostelein
- 1 bosje(s) Raapstelen
- 1 stuk(s) Citroenrasp
- 120 g Zwarte olijven
- 50 g Pijnboompitten
In Huis
- 2 teen Knoflook
- 2 blokje(s) Bouillonblokje
- 1 liter Water
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Breng een pan met 1 liter water (bij 4p) aan de kook met de bouillonblokjes om straks de Zeeuwse vlegel in te koken (wij vonden 25 minuten beter dan de aangegeven 20 min).
- Snij de champignons in plakjes. Snipper de sjalot en knoflook.
- Snij de steeltjes van de raapsteel en was de blaadjes samen met de winterpostelein in een slacentrifuge.
- Rooster de pijnboompitten en rasp de halve citroen. Hak de olijven grof.
- Bak de champignons in wat olie in de koekenpan. Voeg als ze zacht worden de sjalotjes en knoflook toe en wat peper en zout. Laat zacht worden.
- Giet de Zeeuwse vlegel af en roer door de paddenstoelen. Draai het vuur uit.
- Roer de citroenrasp, de postelein en de raapsteel erdoor en bestrooi met de pijnboompitten en olijven. Serveer direct.