Lauwwarme salade van linzen, cherrytomaat en spinazie met knoflookbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Stokbrood
- 1 pakje(s) Feta
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 2 stuk(s) Pastinaak
- 2 blikje(s) Linzen
- 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 1 stuk(s) Rode ui
- 400 g Spinazie
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Gemalen komijn
- 5 el Olijfolie
- 2 el Balsamicoazijn
- 2 el Boter
- naar smaak Peper en zout
- om te bakken Olie
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de pastinaak en snij in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Snij de rode ui in kleine stukjes. Doe de ui en pastinaak in een scheutje olie in een koekenpan en laat ongeveer 3 minuutjes bakken op hoog vuur onder voortdurend roeren. Zet het vuur laag en voeg zout, peper en gemalen komijn toe. Dek de pan af met een deksel. Laat zachtjes stoven tot de groenten zacht zijn.
- Wrijf de helft van de knoflook (bij 4p) fijn met een 1/4 tl zout (in de vijzel gaat dit het handigst). Doe er dan de olijfolie en balsamicoazijn bij en roer goed door.
- Knijp de andere helft van de knoflook uit boven de boter en prak er even goed door met een vork. Snij het stokbrood in de lengte open en verdeel de knoflookboter in kleine klontjes over het binnenste van het brood. Vouw dicht en bak in de oven af gedurende ca 8-10 minuten.
- Snij intussen de lente-ui in dunne ringetjes. Halveer de cherrytomaatjes en was de spinazie. Snij de feta in kleine blokjes. Was de spinazie grondig en laat goed uitlekken. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.
- Voeg de linzen bij de gestoofde groenten in de hapjespan en warm even door. Voeg dan de spinazie toe en laat even slinken. Voeg nu 3/4 van de gesnipperde lente-ui, de cherrytomaatjes en 3/4 van de feta toe en giet de dressing erover.
- Roer het geheel goed door, kruid goed met peper en zout en stort het in een kom of op een schaal. Garneer met het overgebleven kwart van de lente-uitjes en de overige feta.
- Serveer de linzensalade lauwwarm met het warme knoflookbrood.