Lauwwarme salade van kikkererwten, spinazie en cherrytomaatjes met pompoensoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks flespompoen
- 2 stuks sjalot
- 1 blikje kikkererwten
- 1 zak spinazie
In Huis
- 1 tl gedroogde oregano
- naar smaak olijfolie
- 10 dl kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kaneel
- 0.5 tl chilivlokjes (optioneel)
- 1 tl gedroogde koriander (optioneel)
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el citroensap (mag uit flesje)
- 2 tl komijnpoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze met de snijvlakken naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met een beetje zout en oregano, besprenkel met olijfolie en zet gedurende ca 30 minuten in de oven.
- Maak nu de soep: verwijder het zaad uit de pompoen, snij in parten en dan in stukken van 5 x 5 cm.
- Snipper de sjalotten. Fruit de helft van de sjalot glazig. Doe de pompoen erbij en roerbak even mee. Voeg het kokend water en de bouillonblokjes toe en laat op zacht vuur ca. 15 minuten pruttelen totdat de pompoen gaar is.
- Spoel de kikkererwten af. Fruit in een wok de andere helft van de ui en de komijnpoeder, korianderpoeder, kaneel en chilivlokjes in een beetje olie tot de ui zacht begint te worden. Roerbak de kikkererwten even mee op hoog vuur, ca. 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de spinazie toe. Roer deze goed door de kikkererwten totdat de spinazie geslonken is. Doe alles in een grote schaal en laat een beetje afkoelen.
- Meng eventueel nog wat gedroogde koriander door de kikkererwten. Giet olijfolie over de salade en voeg het citroensap toe. Haal de tomaatjes uit de oven en doe bij de kikkererwten. Meng alles goed door en breng als nodig nog op smaak met peper en zout. Laat even goed intrekken en verder afkoelen.
- Pureer de soep met de staafmixer en voeg de komijnpoeder toe. Dien op met de kikkererwten salade.