Lauwwarme salade van aardappels, sperziebonen en gekookte eieren
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Eieren
- 500 g Aardappelen
- 300 g Sperziebonen
- 2 el Mosterd
- 1 stuk(s) Uien
- 1 zakje(s) Gemengde sla
- 1 stuk(s) Lente-ui
In Huis
- 6 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 el Appelazijn
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Schil de aardappels en snijd in hapklare stukken.
- Kook de aardappels net aan gaar in ca. 15 min. Houd warm.
- Haal de sperziebonen af en snijd in stukken.
- Kook de sperziebonen gaar in ca. 20 min.. Houd warm.
- Breng een pan met water aan de kook en kook er de eieren 6-7 minn in.
- Laat schrikken met koud water en pel.
- Halveer de eieren.
- Snipper de ui zeer fijn.
- Meng een dressing van de mosterd, olijfolie, appelazijn en de ui.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de dressing door de warme aardappels en sperziebonen.
- Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Leg wat sla op een grote schaal en verdeel er de groenten over.
- Maak af met de eieren en wat ringetjes lente-ui.
- Serveer lauwwarm.