Lauwwarme quinoa-salade met kikkererwten, makreel en biet
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram gekleurde bieten
- 1 stuks rode ui
- naar smaak hart van de bleekselderij
- 1 stuks roodlof
- 4 stuks makreelfilet
- 1 stuks appel
In Huis
- 4 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 200 gram quinoa
- 1 blikje kikkererwten
- 15 gram koriander
- 2 el balsamico-azijn
- 4 el olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden voor de bieten. Schil de bieten en snij in blokjes van max. 1 cm. Doe in een kom. Meng met de helft van de witte wijnazijn, olijfolie en wat zout. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak 25-30 minuten in de oven. De biet mag een beetje een bite houden.
- Spoel de quinoa voor de zekerheid nog 2 of 3 keer goed af in een zeef zodat er zeker geen bitterheid achterblijft. Zet op in een pan met ruim water en zout. Breng aan de kook en laat in 12 - 15 min gaar koken. De quinoa is klaar als de kiempjes een beetje los gaan zitten en ze eruit zien als c-tjes.
- Snij de rode ui in (flinter)dunne halve ringen. Leg in een bakje met de andere helft van de wittewijnazijn, zodat de ui een beetje 'gaart'. Hussel tussendoor om.
- Laat intussen de kikkererwten uitlekken. Haal de blaadjes van de koriander. Snij het hart van de bleekselderij (de binnenste lichtgroene stengels) in dunne plakjes. Halveer de roodlof, verwijder eventueel het hart en snij in dunne halve ringen.
- Verdeel de makreel in stukken. Vind je één filet pp wat veel? Bewaar wat voor de lunch morgen :)...
- Maak een dressing van de balsamico-azijn en de olijfolie extra vierge.
- Snij de appel in blokjes.
- Haal de bieten uit de oven. Giet de ui af. Meng de biet, ui, appel, bleekselderij, roodlof, quinoa en kikkererwten in een grote kom of op een grote schaal. Meng de dressing erdoor. Verdeel de makreel erover, bestrooi met koriander en serveer.