Lauwwarme courgettesalade met kikkererwten en yoghurtdressing
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 10 stengel(s) Bieslook
- 3 takje(s) Peterselie
- 2 stuk(s) Courgette
- 5 g Kervel
- 100 g Nieuw-Zeelandse spinazie
- 1 stuk(s) Ciabatta
In Huis
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 100 ml Yoghurt
- 1 teentje(s) Knoflook
- 400 g Kikkererwten
- snufje(s) Gerookt paprikapoeder
- 2 el Zonnebloempitten
Recept stappen
- 1. Hak alle verse kruiden.
- 2. Snij de courgette in stukken of plakken.
- 3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette om en om bruin en beetgaar.
- 4. Meng de gehakte kervel met de yoghurt. Knijp er de knoflook bovenuit. Breng op smaak met zout en peper.
- 5. Verwarm de kikkererwten in een pannetje en schep door de courgette. Schep dan de spinazie, bieslook en peterselie erdoor.
- 6. Schep op een grote schaal en schenk er de yoghurtdressing over.
- 7. Bestrooi met wat van het gerookt paprikapoeder en de zonnebloempitten Serveer met stukjes ciabatta.