Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lauwwarme bulgur met groenten, geitenkaas en za'atar

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
3598 Tabouleh Van Bulgur Yacon Koolrabi Peterselie En Zaatar Met Hollandse Geitensaladekaas

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram koolrabi
  • 3 bladeren andijvie
  • 4 el koriander
  • 2 el Za'atar kruiden
  • 1 zakje raapsteel
  • 200 gram geitenkaas

In Huis

  • 240 gram bulgur
  • 480 ml water
  • 2 tl citroensap
  • 3 el citroensap
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • sla (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram bulgur pp op met 120ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat zachtjes 12-15 minuten gaar koken.
  2. Schil de koolrabi en rasp met de grove rasp.
  3. Was de andijviebladeren en snij in stukken.
  4. Maak een dressing van de citroenrasp, citroensap en olijfolie extra vierge. Hak de koriander fijn en voeg bij de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Roer door de groenten.
  5. Giet de bulgur af als die gaar is en meng bij de groenten samen met de za-atar kruiden.
  6. Was de raapsteel en droog met behulp van een slacentrifuge. Verdeel de raapsteel op een mooie schaal (en eventueel de sla) en verspreid daarover de groenten. Verkruimel de geitenkaas en laat ieder deze naar smaak over het gerecht strooien.