Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm en aspergepunten
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 gerookte zalmfilets
In Huis
- 600 gram krieltjes
- 12 groene asperges
- 2 el citroenrasp
- 100 ml yoghurt
- 100 ml creme fraiche
- 2 tl mosterd
- 1 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 4 el dille
- 2 sjalot
- naar smaak peper
- naar smaak zout
Recept stappen
- Schil en kook de krielaardappeltjes in ca. 10 minuten gaar in water met wat zout. Giet af en houd warm.
- Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar in water met wat zout. Snijd de toppen er af op ca. 10 cm van de punt en snijd de rest in kleine stukjes.
- Maak een dressing van de yoghurt, de crème fraîche, de mosterd, de olijfolie en de rode wijnazijn. Klop het mengsel glad en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Hak de dille en snipper de sjalotjes zeer fijn. Roer door de dressing. Snijd de zalm in plakken.
- Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen. Meng aardappeltjes met de stukjes asperge en schep de dressing erdoor terwijl de groenten nog warm zijn.
- Leg er de plakken gerookte zalm en de aspergepunten op en bestrooi met nog wat dille, de citroenrasp en een beetje peper en zout.
- Voor de dressing: 100 ml dunne yoghurt, 100 ml crème fraîche, 2 tl mosterd, 1 el extra vergine olijfolie, 1 el rode wijnazijn, 4 el dille, 2 sjalotjes