Lasagne met spinazie en kastanje champignons met tomatensla
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 10 stuk(s) Tomaat
- 1 stuk(s) Sjalot
- 1 bakje(s) Paddenstoelen
- 400 g Spinazie
- 1 stuk(s) Uien
- 500 g Verse lasagne
- 2 stuk(s) Mozzarella
In Huis
- 4 teentje(s) Knoflook
- 6 el Olijfolie
- 1 el Balsamicoazijn
- eventueel toevoegen Cayennepeper
Recept stappen
- Snijd de tomaten in blokjes en zet 1/3de apart. Hak 2 tenen knoflook fijn.
- Zet een pan op het vuur met 1 el olie, fruit de 2 tenen knoflook heel kort aan (30 sec) en voeg de tomaten toe. Laat dit circa 20 min. sudderen op hoog vuur zodat het lekker indikt en zoeter wordt.
- Voeg na 20 minuten peper en zout en evt. een klein beetje suiker en optioneel een mespuntje cayenne peper toe.
- Laat nog 5 minuten door pruttelen. Je kunt eventueel de staafmixer er even inzetten, maar dat hoeft niet.
- Maak terwijl de saus kookt de tomatensla door de apart gezette tomaten te mengen met 3 el olijfolie, 1 el balsamico azijn, ½ tot 1 gesnipperd sjalotje en wat zout en peper. Zet weg.
- Verwarm de oven voor op 220 graden en begin met de lasagne: snijd de champignons en de andere 2 tenen knoflook in plakjes. Snijd de ui in ringen. Was de spinazie en maak droog met een slacentrifuge.
- Zet een pan met dikke bodem (wok of stoofpan bijv.) op met 2 el olie en fruit eerst de ui ca. 3 minuten en doe dan de knoflookplakjes erbij en fruit mee tot de ui een beetje zacht is.
- Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 3 of minuutjes aan tot ze goed geslonken zijn.
- Voeg de spinazie toe en druk wat naar beneden en doe een deksel op de pan zodat de spinazie snel slinkt. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Ga nu de ovenschaal vullen. Pak een grote ovenschaal van minimaal A4 formaat.
- Begin met een beetje olijfolie en maak dan een bodem van lasagne vellen (ca. 3), afhankelijk van je schaal moet je even puzzelen en/of bijsnijden.
- Verdeel de helft van het spinaziemengsel over de lasagne bodem op gevolgd door weer een laag lasagne vellen en dan de andere helft van het spinaziemengsel.
- Daarna de 3de laag lasagne vellen gevolgd door de tomatensaus en de mozzarella in dunne plakjes gesneden.
- Schuif in de oven voor ca. 10 minuten, tot de mozzarella goudbruin is. De lasagne is super vers dus hoeft nauwelijks meer te garen. Serveer de lasagne met de tomatensalade.
- Tip: Berg lasagne vellen die eventueel over zijn goed lucht dicht op en maak later in de week in een klein ovenschaaltje een lekker bijgerecht met restjes uit je koelkast bijvoorbeeld.