Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lasagne met courgette, kaas en gehaktsaus

Rund

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 uien
  • 2 el basilicum
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 minicourgettes

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl tijm
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 1 klontje boter
  • 250 gram verse lasagne
  • 150 gram geraspte kaas
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Hak de basilicum fijn.
  2. Maak eerst een gehaktsaus. Bak de ui en de geperste knoflook op matig vuur glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en draai het vuur hoog. Bak het vlees met behulp van een vork in vijf minuten rul en lekker bruin. Voeg dan de tomatenpuree en de tijm toe en bak tot de tomatenpuree zoet begint te ruiken. Voeg de gepelde tomaten en de basilicum toe. Laat de saus ca. 50 minuten zachtjes koken.
  3. Verwarm de oven voor op 200° C.
  4. Snij de courgettes in plakjes.
  5. Bak in de tussentijd de courgetteplakjes even aan in 2 el olijfolie. Schep de courgette regelmatig om en bestrooi met peper en zout. Voeg meer olie toe als je het geheel te droog vindt worden. De courgette hoeft alleen maar een beetje zachter te worden. Dus niet te bruin en te droog bakken.
  6. Smeer een ovenschaal in met boter en schenk er een dun laagje saus in. Bouw de lasagne op. Maak achtereenvolgens enkele laagjes van saus, lasagnevellen, courgette en geraspte kaas. Eindig met een flinke laag kaas. Zet in het midden van de oven en bak ca. 20 minuten om heet en gaar te laten worden en de kaas mooi te laten bakken.
  7. Laat een beetje afkoelen en serveer.