Langzaam gegaard lamsvlees met gevulde aubergines
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram lamsbout
- 2 aubergine
- 2 puntpaprika
- 1 venkelknol
- 100 gram couscous
- 1 rode ui
- 1 zakje rucola
In Huis
- 1 teentje knoflook
- om te bakken olijfolie
- 1 el Provencaalse kruiden
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de aubergines. Snij met een scherp mes kruislings sneden in het vruchtvlees en hol de vier helften uit. Bewaar het vruchtvlees. Kerf de uitgeholde helften ook nog in, dan garen ze beter. Bestrooi met zout.Snij het vruchtvlees van de aubergines in kleine stukjes. Snij de paprika in de lengte doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snij in hetzelfde formaat kleine stukjes. Haal het kontje van de venkel en haal de stelen eraf. Snij de venkel ook in kleine stukjes (halve venkel voor 4 personen).
- Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet weg tot gebruik.
- Hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
- Veeg het vocht uit de uitgeholde aubergines. Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal en zet in de oven om even voor te garen.
- Verhit in een koekenpan of hapjespan olijfolie en bak hierin de ui glazig. Bak dan het aubergine vruchtvlees nog 5 minuten mee. Voeg de venkel, paprika en knoflook toe en bak tot de groenten beetgaar zijn.
- Roer de couscous los met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en Provencaalse kruiden en meng met de groenten.
- Haal de auberginehelften uit de oven en vul ze met het groenten-couscous mengsel.
- Zet weer in de oven gedurende ca. 20 minuten.
- Zet na 10 minuten het lamsvlees in een schaaltje bij de aubergines in de oven. Het lamsvlees is gaar en hoeft alleen warm te worden en een korstje te krijgen.
- Maak de rucola aan met wat olijfolie, azijn, peper en zout en dien op met de aubergines en het lamsvlees.
- Wijnsuggestie:Les Terrasses Saint Julien - Vignerons Catalans (Languedoc, Frankrijk), is een krachtige maar soepele wijn, rijk en heeft zachte tannines.