Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Landbrood met balgehakt en dragonmayonaise

Rund

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram Duitse biefstukgehakt
  • 1 stuks landbrood
  • 1.5 bakje dragonmayonaise

In Huis

  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. NB: Laat het Duitse biefstukgehakt goed op kamertemperatuur komen, liefst ruim een uur voor het koken uit de koeling halen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in ca. 10 minuten af.
  4. Vorm met koude natte handen een balgehakt per persoon. Bestrooi goed met peper en zout (het gehakt is ongezouten).
  5. Verwarm een klont boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Braad de balletjes rondom ca. 6 minuten aan, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat afgedekt nog even rusten.
  6. Haal het brood uit de oven en snij in plakken.
  7. Besmeer elke plak met een beetje dragon mayonaise.
  8. Snij de balletjes in plakken en beleg de broodjes.
  9. Serveer direct.