Landbrood met balgehakt en dragonmayonaise
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram Duitse biefstukgehakt
- 1 stuks landbrood
- 1.5 bakje dragonmayonaise
In Huis
- olie om te bakken
Recept stappen
- NB: Laat het Duitse biefstukgehakt goed op kamertemperatuur komen, liefst ruim een uur voor het koken uit de koeling halen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in ca. 10 minuten af.
- Vorm met koude natte handen een balgehakt per persoon. Bestrooi goed met peper en zout (het gehakt is ongezouten).
- Verwarm een klont boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Braad de balletjes rondom ca. 6 minuten aan, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat afgedekt nog even rusten.
- Haal het brood uit de oven en snij in plakken.
- Besmeer elke plak met een beetje dragon mayonaise.
- Snij de balletjes in plakken en beleg de broodjes.
- Serveer direct.