Lamsworstjes met gegrilde broccoli, rode peper en gebakken aardappels
Rund, Varken, Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g agria aardappelen
- 1 stuk(s) lente-ui
- 600 g broccoli
- 1 stuk(s) rode peper
- 4 stuk(s) lamsworst (of varkens-, runder- of kalfsworst)
In Huis
- om te bakken lijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de lente-ui in ringetjes.
- Kook de aardappels net aan gaar. Snij ze in plakjes en bak om en om bruin in een beetje olie. Schep er op het laatst de lente-ui door. Bestrooi met zout.
- Kook (of stoom) de broccoli beetgaar. Snij in plakken van ca. 1/2 cm. Smeer in met wat olijfolie en grill om en om totdat de broccoli mooie grillstrepen heeft. Leg op een schaal en bestrooi met wat zout.
- Snij de rode peper in ringetjes.
- Bak de rode peper in een beetje olie en strooi over de broccoli.
- Bak de lamsworstjes om en om bruin en gaar in ca. 15 minuten.
- Serveer de lamsworstjes met de broccoli en gebakken aardappelen.
- Wijnsuggestie:Costieres de Nimes Les Gres - Domaine de Poulvarel (Rhone, Frankrijk)