Lamsvlees met dragonazijn en witlof
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) ui
- 3 stuk(s) kruidnagel
In Huis
- tijm
- laurier
- olie
- 800 g schaaps- of lamsvlees
- 5 dl lamsbouillon
- 1 scheutje(s) dragonazijn
- 8 stronk(en) witlof
- 50 g boter
- 15 g bloem
- peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een kruidentuiltje (bouquet garni) met tijm en laurier. Snipper de ui fijn en laat even stoven in een scheutje olie.
- Kruid het vlees met peper en zout en braad het aan in een hete pan. Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet met 4 dl bouillon. Voeg de ui toe, samen met de kruidnagel en het bouquet garni. Bedek met een deksel of met aluminiumfolie en gaar in de oven gedurende een halfuur.
- Voeg na een kwartier een flinke scheut dragonazijn toe. Maak ondertussen de witlof schoon. Snij het taaie hart weg dat onder aan de stronkjes zit. Laat de witlof even bakken in wat boter.
- Neem wat bakpapier en knip er een cirkel uit die even groot is als de pan. Voeg 1 dl lamsbouillon en wat dragonazijn toe aan de witlof. Bedek met het bakpapier. Laat 15 minuten smoren op een matig vuur.
- Maak vervolgens de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat even bakken, tot het mengsel een koekjesgeur krijgt. Zeef het braadvocht en voeg de helft van het braadvocht toe aan de bloem. Laat even koken tot de saus bindt. Serveer het lamsvlees met de saus en het witlof.