Lamsschoudersteak met funky coleslaw en gebakken aardappelen
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 400 gram spitskool
- 100 gram peen
- 300 gram chioggiabiet
- 120 gram hart van de bleekselderij
- 4 stuks lamsschoudersteak
- 2 el crème fraîche
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 2 tl karwijzaad
- 2 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el water
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Laat het vlees ca. 2 uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
- Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Bak even aan in wat olie in een wok, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, het deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout.
- Snij de spitskool in dunne reepjes. Doe in een mengkom en bestrooi met zout. Kneed een minuut lang met je handen, dan wordt ze lekker zacht. Schil en rasp de peen en chioggiabiet en voeg toe. Snij de binnenste stengels van de bleekselderij (zie tip) in dunne plakjes en voeg toe.
- Verwarm boter en olie in een koekenpan. Bak de lamsschoudersteak op hoog vuur aan 1 minuut per kant. Bak daarna zachtjes om en om 2-5 minuten totaal, afhankelijk van dikte en gewenste gaarheid. Het is lekker als het vlees nog rosé is. Breng op smaak met zout en peper en laat onder aluminiumfolie rusten.
- Maak een dressing van de crème fraîche, karwijzaad, mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, water, peper en zout. Pers de knoflook erbij - verwijder het groene loofje als dat er al zit. Meng door de coleslaw. Proef of je nog iets meer azijn en/of zout wil toevoegen.
- Serveer de lamsschoudersteak met de gebakken aardappels en funky coleslaw.
- De binnenste stengels, oftewel het hart, van de bleekselderij zijn zacht en daardoor zeer geschikt om rauw te eten.