Merguez met ratatouille en bulgur
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks courgette
- 2 stuks puntpaprika
- 600 gram tomaten
- 240 gram bulgur
- 4 stuks lams/kalfs merguez
In Huis
- om te bakken olijfolie
- 1 el provencaalse kruiden
- 2 teentjes knoflook
Recept stappen
- Snipper de ui. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Snij de aubergine in stukjes en voeg bij de ui - bak op hoog vuur aan. Snij de courgette en de paprika in stukjes en voeg toe. Bak rustig verder terwijl je de tomaten snijdt.
- Voeg als alle groenten goed zijn aangebakken de tomaten toe samen met peper, zout en de Provencaalse kruiden.
- Dek af en laat 10 tot 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
- Maak de bulgur klaar. Doe 60 gram bulgur per persoon in een pan en doe er water bij tot circa 1 cm boven de bulgur. Kook in circa 12 minuten gaar, giet af, roer los met een vork en voeg olie, peper en zout toe.
- Bak de merguez rondom bruin in een koekenpan in een beetje olie.
- Serveer de ratatouille met de bulgur en de worstjes.