Lamsmerguez met kruidencouscous en geroosterde paprika met feta
Lam, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks zoete ui
- 4 stuks rode puntpaprika
- 1 stuks gele puntpaprika
- 4 teen knoflook
- 160 gram couscous
- 8 worstjes lamsmerguez
- 75 gram rucola
- 100 gram feta
- 20 gram dille
- 20 gram munt
In Huis
- olie om te bakken
- 3 el (rode) wijnazijn
- scheut naar smaak olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicoazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200-220 graden.
- Snij de zoete ui in partjes en de rode en gele puntpaprika's in repen. Meng in een mengkom met flink olie, peper, zout en de (rode) wijnazijn. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflooktenen in de schil ertussen. Rooster tot je aan tafel gaat (maar toch wel minimaal 25 minuten).
- Kook water voor de couscous. Doe de couscous met wat zout in een hittebestendige kom en zet ca. 1 cm onder kokend water. Dek goed af en laat ca. 10 minuten staan.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de merguez om en om bruin en gaar in ca. 8 minuten.
- Maak de rucola aan met een beetje olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en peper en zout. Zet op tafel als een fris-pittige noot erbij.
- Kruimel de feta en zet in een bakje op tafel.
- Verwijder alleen de dikkere stelen van de dille en haal de blaadjes munt af. Hak fijn. Roer de couscous los met een vork. Meng de verse kruiden erdoor samen met een flinke scheut olijfolie extra vierge en wat zout en peper naar smaak.
- Haal de paprika uit de oven. Druk de knoflook uit de schil en prak met een vork fijn. Hussel goed door de paprika met eventueel nog wat zout en peper. Serveer met de couscous, merguez en rucola. Garneer met de feta.