Lamslapjes met krieltjessalade en gestoofde prei met mosterdvinaigrette
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Lamsboutlapjes
- 800 g Krieltjes
- 6 stuk(s) Prei
- 1 stuk(s) Hart van bleekselderij
- 1 bakje(s) Zure room
- 1 bosje(s) Bieslook
In Huis
- 1 el Dijonmosterd
- 2 el Lauw water
- 1 el Rode wijnazijn
- 125 ml Olie
- om te bakken Olie
- om te bakken Boter
- naar smaak Peper en zout
- naar smaak Suiker
Recept stappen
- Haal het lamsvlees uit de koelkast en laat op temperatuur komen (chambreren).
- Zet een grote pan met water en zout op voor de prei.
- Was de krieltjes en verwijder evt. lelijke plekjes. Zet op in koud water met zout. Kook in circa 7-10 minuten gaar.
- Haal het kontje en het donkergroene deel van de prei en snij in twee of drie delen. Kook de preien in circa 6 minuten beetgaar, vanaf het moment dat het water weer kookt, en laat goed uitlekken.
- Meng met een vork of garde of staafmixer de mosterd, rode wijnazijn, het lauwe water en zout en peper tot een glad geheel. Voeg dan beetje bij beetje de olie toe (let op, neem een neutrale olie, lichte olijfolie of zonnebloem olie) en meng goed.
- Neem het hart van de bleekselderij (dus niet de kont maar het binnenste deel) en snij in smalle maantjes.
- Meng de bleekselderij in een slakom met de zure room, zout, peper en een beetje suiker naar smaak.
- Knip lekker veel bieslook erover en roer daar de lauwwarme krieltjes doorheen. Verwarm in een pan een klontje boter met olie en laat echt goed heet worden. Dep intussen de lamslapjes droog. Als de boter klaar is met schuimen en bruin begint te worden bak je de lamslapjes heel even aan elke zijde aan, max 2 minuten per zijde. Ze mogen mooi rosé blijven.
- Leg de prei op een schaal en overgiet rijkelijk met de vinaigrette en nog wat geknipte bieslook.
- Serveer met de aardappelsalade en de lamslampjes.