Lamschipolata worstjes met komkommer-yoghurtdip, bietjes uit de oven en pitabrood
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) komkommer
- 300 g geitenyoghurt
- 500 g chioggia bieten
- 200 g spitskool
- 12 stuk(s) lamschipolata worstjes
- 8 stuk(s) pitabrood
- 1 Teen knoflook
- 4 tl komijnzaad
- naar smaak peper en zout
- 6 el olijfolie
- 4 tl frambozen azijn
Recept stappen
- Zet de oven aan op 180 graden.
- Snij de komkommer eerst door de helft, dan in de lengte nog een keer en dan in de breedte in dunne reepjes. Doe dit in een kommetje met de yoghurt , 1 gehakte teen knoflook, 1 eetlepel komijnzaad en een beetje peper en zout. Roer even goed zodat de smaken goed gemengd zijn.
- Was en snij de bieten in kwarten, bestrooi met zout en besprenkel met 2 el olie. Leg in een oven schaal en zet 20 min in de oven. Ze zijn gaar als je er gemakkelijk met een vork in kan prikken. (De tijd hangt af van de grootte van de bieten, anders laat je ze nog 5 min extra staan en/of snij je grote bieten in meer dan 4 stukken)
- Snij de overgebleven ¼ spitskool van de vorige dag in zeer dunne reepjes. Maak van 3 el olijfolie, 1 el azijn peper en zout en 1 el mayonaise een dressing en doe die over de spitskool.
- Prik gaatjes in de worstjes en bak de worstjes gaar in 0.5 el olijfolie.
- Doe de pita broodjes 2 min in de oven, broodrooster kan ook. Snij open, doe er een beetje spitskoolsalade in, dan de worstjes met de komkommerdip en serveer de warme bietjes erbij.
- De bieten worden extra lekker als je er wat sinaasappelsap vermengd met knoflook en tijm overheen doet.