Lamsburger met yoghurt paddenstoelensaus en geroosterde groenten
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks lamsburgers
- 1 stuks sjalot
- 250 gram paddenstoelenmix
- 400 gram wortel geel en oranje
- 200 gram spruitjes geschoond
- 100 ml Bulgaarse yoghurt
- 0.5 bosje dille
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl komijnpoeder
- 1 teen knoflook
- 1 tl tijm (gedroogd of vers)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de wortels in lange repen en halveer de spruitjes. Meng ze met olie, komijnpoeder, peper en zout en rooster ze 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en gaar in ca. 5 minuten.
- Houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Snij de sjalot fijn en bak deze in een beetje olie in dezelfde pan. Voeg de fijngehakte knoflook en tijm toe en bak dit kort mee.
- Snij de bundelzwammen en kastanjechampignons in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak ze goudbruin. Haal de pan van het vuur en roer de Bulgaarse yoghurt door de paddenstoelen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de lamsburger met de geroosterde groenten en schep de paddenstoelensaus eroverheen. Garneer met fijngehakte dille.