Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lamsburger met gebakken aardappels en geroosterde bietjes met zure room en kiemen

  • Totale tijd minuten
2350 Lamsburger Met Geroosterde Bosbietjes En Gebakken Aardappels

Ingrediënten

In de box

  • 5 stuk(s) Bosbiet
  • 1 kilo Aardappelen
  • 4 stuk(s) Lamsburger
  • 1 bakje(s) Gemengde kiemen
  • 1 bakje(s) Zure room

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Balsamicoazijn
  • om te bakken Olijfolie
  • om te bakken Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water met zout op voor de aardappels.
  2. Schil de bietjes met een dunschiller en snij in mooie dunne plakken van max 0.5 cm. Leg ze dakpansgewijs op bakpapier in een ovenschaal of braadslee. Bestrooi met zout en peper (liefst uit de molen) en besprenkel met wat olie en balsamicoazijn en schuif in de oven, voor ongeveer 30 minuten.
  3. Schil de aardappels en snij in stukjes. Kook circa 6 minuten voor. Verwarm in een wok een klein beetje olie en boter. Voeg als de boter bruin is de aardappeltjes toe en bak ze lekker bruin.
  4. Snij het knoflookteentje heel fijn en meng met de zure room. Maak op smaak met peper en zout. Bak de burgertjes in circa 2-4 minuten per kant bruin en zo gaar als gewenst. Het is lam dus het mag rosé.
  5. Check de bietjes. Haal ze uit de oven als je gemakkelijk met een vork erin kan prikken. Laat even een beetje afkoelen en leg op een mooi groot bord. Verdeel op het laatst wat klodders zure room op de rode biet en strooi daar de kiemen overheen.
  6. Serveer met de burgers en de gebakken aardappels.