Lamsburger met bietenborani, gebakken aardappels en venkel
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 800 gram aardappels Nicola
- 750 gram rode bieten gekookt
- 4 stuks lamsburger
- 1 bakje yoghurt
- 30 gram dille
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen(tje) knoflook
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- naar smaak mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder de onderkant en het loof van de venkel en snij in dunne plakken. Boen de aardappelen schoon en snij in stukken van 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg samen met de knoflooktenen in de schil op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
- Meng in een slakom de rode wijnazijn, mayonaise en yoghurt. Hak de dille fijn en voeg toe. Snij de bieten in blokjes van 1-2 cm en schep door de dressing
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en gaar in ca. 5 minuten.
- Haal de gepofte knoflook uit de schil en pers fijn met een vork. Meng door de bietjes en breng goed op smaak met zout en peper.
- Serveer de burgers met de bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes met mayonaise naar smaak.