Lamsburger met bietenborani, gebakken aardappels en venkel
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram rode bieten
- 2 stuks venkel
- 800 gram aardappels Nicola
- 4 stuks lamsburger
- 1 bakje yoghurt
- 30 gram dille
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen(tje) knoflook
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- naar smaak mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de bieten en snij in kleine blokjes van max(!) 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak de blokjes even aan. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar smoren. Schep af en toe om, zorg dat het niet aanbakt.
- Verwijder de onderkant en het loof van de venkel en snij in dunne plakken. Boen de aardappelen schoon en snij in stukken van 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg samen met de knoflooktenen in de schil op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
- Meng in een slakom de rode wijnazijn, mayonaise en yoghurt. Hak de dille fijn en voeg toe.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en gaar in ca. 5 minuten.
- Check of de bietjes beetgaar zijn. Laat ze een beetje afkoelen en schep vlak voor het aan tafel gaan door de dressing.
- Haal de gepofte knoflook uit de schil en pers fijn met een vork. Meng door de bietjes en breng goed op smaak met zout en peper.
- Serveer de burgers met de bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes met mayonaise naar smaak.