Lamsburger met bietenborani, gebakken aardappels en venkel
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram rode bieten
- 2 stuks venkel
- 800 gram Nicola aardappels
- 15 gram dille
- 4 stuks lamsburger
- 150 ml yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 0.5 tl (!) zout
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- naar smaak mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de bieten en snij in kleine blokjes van max(!) 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak de blokjes even aan. Voeg een scheutje water toe, dek af en laat op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar smoren. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
- Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken. Boen de aardappels schoon en snij in stukken van 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
- Pers de knoflook in een kommetje en druk er met een lepeltje 0.5 tl zout (bij 4p) doorheen. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
- Hak de dille fijn.
- Check of de bietjes beetgaar zijn. Doe ze in een schaal en laat een beetje afkoelen.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en gaar in ca. 5 minuten.
- Meng de dressing, yoghurt en dille door de bieten.
- Serveer de burgers met de bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes met mayo naar smaak.