Lamsboutlapjes met frisse bulgur salade
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 lamsboutlapjes
- 300 gram bulgur
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 puntpaprika
In Huis
- 1 takje munt
- 8 tl citroensap
- om te bakken boter
- 4 el olijfolie voor de dressing
- 1 teen knoflook
Recept stappen
- Zet een pan water op en kook de bulgur zoals beschreven op het pakje. Snij de paprika en de courgette in kleine blokjes. Snipper de ui. Hak de muntblaadjes fijn.
- Voeg dit allemaal toe aan de warme, gare bulgur.
- Maak de dressing met 6 el olijfolie, 2 el citroensap en 1 uitgeperst teentje knoflook , peper en zout en meng dit door de bulgur en de groenten.
- Bak de lamsboutlapjes om en om gaar in 1 eetlepel boter of 1 eetlepel olie. Dit duurt ongeveer 3 min per kant. Doe er na het bakken pas peper en zout op.
- Serveer met de met lauwwarme bulgursalade.
- Tip: een sausje van yoghurt, knoflook, een beetje munt, peper en zout is er ook heerlijk bij.