Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lams-kalfsragù met penne en venkelslaatje

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Lams-kalfsragù met penne en venkelslaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 1 stuks banaansjalot
  • 1.5 stuks venkel
  • 200 gram peen
  • 1 el rozemarijn
  • 1 bakje specerijen ragù
  • 1 stuks prei
  • 300 gram volkoren penne
  • 200 gram tomatenpuree
  • 1 bosje peterselie
  • 4 el kappertjes
  • 100 gram stokâlde Fryske

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl zout
  • 2 teen knoflook
  • 100 ml rode wijn (optioneel)
  • 300 ml water
  • naar smaak simpele vinaigrette
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
  2. Verwarm olie in een hapjespan en bak het gehakt rul.
  3. Snipper de sjalot en voeg bij het gehakt. Verwijder loof en kontje van de venkel, snij ca. 1/4de in stukjes en voeg toe. Leg de rest van de venkel even apart. Schil en snij de peen in dunne kwart maantjes.
  4. Voeg als het gehakt rul is de aangegeven hoeveelheid zout toe. Voeg de sjalot, stukjes venkel en peen toe en bak zachtjes verder. Hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn en voeg toe, samen met het bakje specerijen.
  5. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak mee.
  6. Kook de pasta (zie tip) in 9-11 minuten al dente. Giet af.
  7. Maak ruimte in het midden van het gehakt en bak daar de tomatenpuree een minuutje mee om te ontzuren. Blus (optioneel) af met de rode wijn. Voeg het water toe en laat de saus afgedekt ca. 10 minuten pruttelen. Check tussendoor of er nog een scheutje water bij moet.
  8. Snij de rest van de venkel in dunne plakjes. Maak een simpele vinaigrette van (bijv.) 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olie, peper en zout (bij 4p). Marineer de venkel in de vinaigrette.
  9. Hak de peterselie fijn (incl. steeltjes). Roer de kappertjes en een goede klont boter door de ragù. Laat nog even staan.
  10. Meng de pasta door de ragùsaus, bestrooi met de peterselie en laat iedereen er kaas overheen raspen. Serveer de venkelsla erbij.
  11. Goed om te weten: In het ragù specerijenbakje (bij 4p) zit: 2 tl korianderpoeder, 2 tl komijnpoeder, 2 tl venkelzaad en 2 tl gedroogde tijm. In het 2p bakje zit de helft.
  12. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.