Lams-kalfsköfte met rucola en Arabische wortelsalade
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram lams-kalfsgehakt
- 10 gram peterselie
- 10 gram koriander
- 300 gram peen
- 75 gram rucola
In Huis
- 1 tl sumak
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 0.5 tl chilipoeder
- 1 teentje knoflook
- olie om te bakken
- 4 tl munt (fijngehakt)
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Kruid het lams-kalfsgehakt met sumak, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder en zout.
- Snij de knoflook, peterselie en koriander fijn. Hou wat koriander achter. Meng het gehakt met de peterselie, de knoflook en koriander. Draai pingpongballen van het gehakt, druk ze een beetje plat en maak er een soort worstjes van (köftes). Zet even weg.
- Bak intussen de köftes in wat olie zachtjes bruin en gaar.
- Hak de munt fijn. Rasp de peen grof. Was de rucola en scheur zo nodig in kleinere stukjes. Hou de helft van rucola apart!
- Maak een dressing van witte wijnazijn, olijfolie extra vierge en peper en zout. Meng de peen, de helft van de rucola en munt erdoor.
- Serveer de köftes op een bedje van de achtergehouden rucola met de Arabische wortelsalade.